Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Antykoncepcja
Autor Wiadomość
anusek 

Informacje:
Dołączyła 225 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-03, 13:20   

earlybright7224 generalnie to tabletki powinny pozytywnie wpływac na stan skóry i plastry chyba też,chociaż tego nie jestem pewna bo tam jest troche inaczej rozłożona ta dawka bo jest jeden na tydzień...jeżeli tak miało by byc przy zmianie na tebletki to pewnie tylko chwilowo,a jak sie tego obawiasz to poproś o recepte na Regulon bo te tabsy przepisują też dermatolodzy więc muszą byc dobre

REKLAMA

roksiakb 

Informacje:
Dołączyła 130 dni temu

Profil:
Imię: Roksana
Partner: Adrian
Wysłany: 2008-03-03, 15:16   

A ja z moim połówkiem kochamy się już 3 lata, przez pierwszy rok kochaliśmy sie z prezerwatywą, a przez następne 2 nie używamy żadnych środków antykoncepcyjnych... na tyle poznałam swój organizm, że wiem, kiedy mam dni płodne... :-P

anusek 

Informacje:
Dołączyła 225 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-03, 15:44   

roksiakb a nie denerwujeie to że czasami masz ochote a nie możesz :-? :?: :!: ja bym tak nie mogła

roksiakb 

Informacje:
Dołączyła 130 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-03, 15:53   

Niee.... bo ja się lubię droczyć z moim A. Lubię go kusić, podniecać, i tak przez kilka dni, dopóki nie skończy mi się okres płodny... wtedy i on i ja mamy taką ochotę na siebie, że nie muszę mówić, co się dzieje :-)

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 587 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Ostrzeżeń: [4]
Wysłany: 2008-03-03, 17:48   

roksiakb, dla mnie to żaden sposób antykoncepcji. Niby wiesz, kiedy masz dni płodne, ale bardzo niewiele trzeba aby one się przesunęły - mały stres, przeziębienie i już dni płodne mogą być nie tak jak wyliczyłaś. Poza tym wkurzałoby mnie to, że nie mogę kochać się wtedy kiedy chcę tylko wtedy kiedy mogę.

kamena 
suspicious mind

Informacje:
Dołączyła 206 dni temu

Profil:
Stan: zaręczona
Wysłany: 2008-03-03, 17:55   

roksiakb czy to znaczy, ze nie stosujecie żadnej formy antykoncepcji? Nawet stosunku przerywanego?(wiem, wiem, to nie jest forma antykoncepcji:P) No ale jeśli w wieku 20 lat jesteś gotowa na ewentualne macierzyństwo, to ok.

roksiakb 

Informacje:
Dołączyła 130 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-03, 17:55   

No w sumie tak, tyle, że już 2 lata go stosuję i jak na razie z bardzo dobrym skutkiem... jak do tej pory zawsze wyliczałam i obserwowałam dobrze, a np. tabletek antykoncepcyjnych bym łykać nie mogła, bo ja mam sklerozę, a co do prezerwatyw, i innych metod antykoncepcji.... to też odpada... to prostu pasuje mi taka metoda, jaką używam już 2 lata.

Kamena tak - nie używamy żadnej formy... :-) Nawet stosunku przerywanego... a co do wieku, to w sumie mam 21 a nie 20 lat...

kamena 
suspicious mind

Informacje:
Dołączyła 206 dni temu

Profil:
Stan: zaręczona
Wysłany: 2008-03-03, 18:05   

W tym przypadku nie ma to chyba większego znaczenia:)
Wiesz, że wystarczy że owulacja wystapi na kilkanaście h przed czasem, lub po, a plamniki przeżyją nieco dłuzej niż zwykle i jedyne liczenie jakie Ci pozostanie to do dnia urodzin nowej istoty? Coz z tego że przez 2 lata Wam się udawało? No ale najwyraźniej ciążą nie była by dla Was czymś przerażającym, więc w sumie to chyba po temacie.

roksiakb 

Informacje:
Dołączyła 130 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-03, 18:08   

No pewnie, że to nic przerażającego... i tak za miesiąc się pobieramy

earlybright7224 

Informacje:
Dołączyła 160 dni temu

Profil:
Imię: Patrycja Helene
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: w związku ;***
Partner: Patrik <3
Wysłany: 2008-03-03, 18:15   

ja bym tak nie mogla... za bardzo bym sie bala.. chociaz jesli dla Was to bez roznicy ;)
a co do tych plastrow... ja nie wiem czy one dzialaja ;/ nie mysle o nich caly czas... no ale jednak jak pomysle to mnie denerwuja :P
ale nic innego(innych metod antykoncepcyjnych) nie chce stosowac.. jedyne co moge zrobic, to moze przerzucic sie na tabletki..

SexyBack 

Informacje:
Dołączyła 137 dni temu

Profil:
Imię: Ann
Wzrost: 172
Wysłany: 2008-03-05, 22:47   

A ja mam plastry i jest zajebiscie. Troche mi sie tez ten klej zbiera naookolo niego ale nie jest tak zle. Przyklejam go dokladnie zawsze o tej samej porze juz od roku i jest wsio ok. Ale slyszalam ze mozna jakas zakrzepice miec, albo cos innego...Ale to nie kazdy,ale tak slyszalam... Hmm..No coz. Skutek uboczny. Ale lubie plasterki.Sa wygodne w noszeniu :lol: mam je zawsze na plecach u gory i ich nic nie widac spod koszulki ;-) jest ok.

Tilia 

Informacje:
Dołączyła 157 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-05, 22:52   

A jak obecnie z ceną plastrów?staniały trochę? ;-)

SexyBack 

Informacje:
Dołączyła 137 dni temu

Profil:
Imię: Ann
Wzrost: 172
Wysłany: 2008-03-05, 22:58   

No u mnie na Slasku mam jedna apteke i tam kosztuja 49.99 zl:P najtaniej. kiedys byla promocja i byly po 44 zl . ;-) w sumie drogo troche...tabletki tansze...ale plastry jakos fajniejsze

earlybright7224 

Informacje:
Dołączyła 160 dni temu

Profil:
Imię: Patrycja Helene
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: w związku ;***
Partner: Patrik <3
Wysłany: 2008-03-06, 08:58   

taaa... tez mi sie plastry wydawaly lepszy i wogole... a cena i tak nie gra roli.. ale odkad dwa dni temu PODCZAS STOSUNKU mi sie odkleil to nie, ale SZCZERZE DZIEKUJE :evil: zostalo mi jeszcze 7 plastrow... :/ wyrzuce je chyba do smietnika... musze sie skontaktowac z moim lekarzem gineokologiem i spytac sie czy moge sie tak przerzucic z plastrow na tabeltki przy nastepnym okresie... bo juz nie moge z tymi lpastrami.. nie dosc ze ohydnie wyglada.. to jeszcze sie tak zaczal odkeljac :/ wlasnie jedyne miejsce gdzie sie dobrze trzymal to u gory na plechach, bo na dole to porazka..
ale co w wakacje? jak bede sie chciala opalac?? i bede musiala miec plaster na plecach... :/ ehh ... <bezradny>

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 580 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2008-03-07, 22:38   

earlybright7224 napisał/a:
ale co w wakacje? jak bede sie chciala opalac?? i bede musiala miec plaster na plecach... :/

te plastry chyba nie są takie wielkie, żeby to drażniło i przeszkadzało? ale jeśli Cię tak denerwują, a nie masz problemów z pamięcią (przy łykaniu pigułek trzeba mieć b. dobrą pamięć, czasem nawet kilkukrotne przypomnienie w telefonie nie wystarcza ;-) ), to przejdź na pigułki i już :) po co masz się denerwować ;-)

Odpowiedz do tematu