Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Antykoncepcja
Autor Wiadomość
agacia0024 

Informacje:
Dołączyła 328 dni temu

Profil:
Imię: Agata
Wzrost: 165
Stan: zajeta
Partner: Jacek
Wysłany: 2008-02-15, 23:34   

Jest to taka ciemno brazowa wydzielina ze skrzepami

[ Dodano: 2008-02-15, 23:35 ]
Dzieki uspokoiłyscie mnie :->

REKLAMA

antosia 
carmeline

Informacje:
Dołączyła 209 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-16, 00:09   

a jakie bierzesz tabletki???
Ja tabletki odradzam wszystkim dziewczynom:
oki ma sie ten komfort ze to jednak 99% i nie bolesne miesiączki...

ale tabletki po jakims czasie obnizaja ochotę na seks : ja brałam juz:
mercilon, marvelon, harmonet, yasmin i chyba pominelam jakies:P

mialam brak zwilżenia w pochwie bo wysuszają śluzówkę macicy...odstawiłam 2 miesiace temu i znow mam ogromna ochote na seks a przedtem bylo mi wszystko jedno..raczej wolalam sie przytulic niz to robić...po za tym skutki sa pozniej odczuwalne...;/...
z początku bylo wszystko ok..ale po pol roku brania odeszla mi ochota na te wspaniala przyjemność....

tuptunio 
aniołek ;)

Informacje:
Dołączyła 292 dni temu

Profil:
Imię: sylwia
Stan: szczęśliwie zaręczona
Partner: R.
Wysłany: 2008-02-16, 00:13   

antosia, może poprostu miałaś źle dopasowane tabletki. ja znowu biorę od jakiegoś 1,5 roku i szczerze mówiąc nie widze absolutnie żadnych zmian,czy to fizycznych czy psychicznych. i wole tabletki niż ryzykować z naturalnymi
dotknąć to co nietykalne.

anusek 

Informacje:
Dołączyła 280 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-16, 00:16   

antosia tak może i jest u ciebie ale nie musi byc u każdego,dobrze dobrane tabletki nie mają skutków ubocznych.a ochota na sex może nawet byc duuuużo większa(tak jak u mnie) a że brałaś już tyle...no czasami trzeba kilka przetestowac i to nic dziwnego.a że skutki później odczuwalne...no ja biore już ponad 6 lat i jeszcze nie odczuwam nic poza tymi dobrymi :-/ agacia0024 to zwykłe plamienie,bierz dalej,ale przy najbliższej wizycie powiedz o tym,takie plamienia czasami utrzymują sie do 3-4 pierwszych cykli

earlybright7224 

Informacje:
Dołączyła 215 dni temu

Profil:
Imię: Patrycja Helene
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: w związku ;***
Partner: Patrik <3
Wysłany: 2008-02-16, 12:49   

Hej :)
od wczoraj uzywam plastrow- Evra. Na poczatku wydawalo mi sie, ze plastry to najlpeszy sposob, gineokolog mnie zapewnial, ze sie nie odklejaja itd. no i mnie przekonala.
Teraz nie wiem.. mam go juz od jednego dnia(wczoraj przyklejony) nie przeszkadza mi klej wokol niego, bo to jest normalne przy plastrach.. ale niepokoi mnie to, ze sie tak troche na brzegach jakby zwija i odkleja.. no bo wiadomo, ze skora sie marszcy.. i teraz moje pytanie do tych wszystkich Pan, ktore tego uzywaja, albo wiedza cos na temat tych plastrow.. czy jezeli tak mi sie robi (mimo tego, ze co chwile go doklejam) nie sa to duze odklejenia, takie minimalne ;] i tego nawet nie mozna nazwac odklejaniem sie, bo ogolnie plaster trzyma sie bardzo dobrze :) czy to wplywa na ich skutecznosc??
z gory dziekuje za odpowiedzi ;) pozdrawiam

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 642 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-16, 23:02   

antosia, nie można generalizować. Tym bardziej jeśli chodzi o tabletki, bo one zupełnie inaczej wpływają na różne kobiety ;) Po prostu może jeszcze nie trafiłaś na te swoje. Poza tym jak długo brałaś tabletki? bo jeśli zmieniałaś je co 2 miesiące, to możliwe że tak naprawdę tych wszystkich nie przetestowałaś i to te ciągłe zmiany wpłynęły na Twój brak ochoty na seks...

Poza tym w moim przypadku nie widzę innej metody... Mój Piotrek ma uczulenie na gumki. Więc co nam zostaje? Globulki, które sie pienią? Przerywany czy kalendarzyk, które jak dla mnie nie jest ŻĄDNĄ metodą antykoncepcyjną?

W sumie tak właśnie ostatnio myślałam, że niby jest tyle metod, a tak naprawdę takim które są w miarę wygodne i zaufane są dwie - a jeżeli któraś z tych dwóch metod odpada z jakichś względów ( tak jak u nas) no to pozostaje jedna metoda.... Ale mi to wybór :D

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 427 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niski
Stan: zaręczona :)
Partner: Krzysiek
Wysłany: 2008-02-17, 10:35   

Słyszałam jeszcze , że sa zastrzyki , które podobno działaja trzy miesiace...... nie wiele wiecej na ten temat wiem tylko tyle , że najwyzsza skutecznośc jest na poczatku <bezradny>

anusek 

Informacje:
Dołączyła 280 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-17, 15:09   

calineczka po nich to są dopiero jazdy...kilka moich koleżanek zrobiło i były zdecydowanie na nie...bo z tabsami to jest tak że jak coś ci nie pasuje to przestajesz brac i już,a tu nijak nie cofniesz

agacia0024 

Informacje:
Dołączyła 328 dni temu

Profil:
Imię: Agata
Wzrost: 165
Stan: zajeta
Partner: Jacek
Wysłany: 2008-02-17, 20:36   

a czy to prawda ze gdy sie pije to działąnie tabletek zmniejsza sie nawet do 80 %?

anusek 

Informacje:
Dołączyła 280 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-17, 21:03   

nie :-D no chyba że pijesz za dużo...bo jedynie wymioty,biegunka i niektóre leki wpływają na działanie tabletek

earlybright7224 

Informacje:
Dołączyła 215 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-17, 22:57   

nikt nic nie wie o tych plastrach.. ?

Tilia 

Informacje:
Dołączyła 212 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-17, 22:59   

Moja koleżanka używa plastrów i też się wystraszyła jak zaczęły się brzegi odklejać,ale ginekolog zapewnił ją,że nie ma to wpływu na zabezpieczenie.Podobno często (jeśli nie u wszystkich kobiet) się tak podwijają ;)

earlybright7224 

Informacje:
Dołączyła 215 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-17, 23:08   

o fiuuu :roll: to dobrze, bo sie wystraszylam;) a nie chce uzywac dodatkowego zabezpieczenia ;] moim zdaniem przyjemniej bez prezerwatyw :P P

[ Dodano: 2008-02-18, 16:10 ]
czuje, ze dzialaja te plastry :P P bo mi sie ostatnio niedobrze zrobilo i wogole:P takie objawy..:D wiec chyba dzialaja :) a ogolnie to sie dobrzze trzymaja:D przynajmniej zaczerlyh :) troszke te brzeszki ale to bardzo malo ;) najbardziej denerwujace w tm wszystkim to ten klej ;p

Princessa 

Informacje:
Dołączyła 185 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Wzrost: 168
Wysłany: 2008-02-27, 21:28   

Przez rok brałam tableti Yasmin, nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych. Kiedys dla odmiany przykleiłam plaster Evra, mialam go przez 4 dni i myślalam że padne, tak mi serce kołatało od niego.... Teraz nie biore tabletek, nie stosujemy też prezerwatyw. Jesteśmy w stałym związku, staramy się "uważać" ale perspektywa ciąży nie jest dla nas bardzo przerażająca, gdyby tak było napewno brałabym tabletki, w tej chwili nie chcę się truć, hormony nawet w najmniejszej dawce nie są jednak obojętne dla organizmu....

earlybright7224 

Informacje:
Dołączyła 215 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-03, 13:15   

ja biore te plastry... ale klej mi sie tak zbiera na okolo i wogole...skutkow ubocznych nie ma oprocz tego, ze na poczatku cholernie mnie wysypalo na twarzy... no i tak sobie mysle, ze nastepny przykleje na posladku, bo jesli nie zmienie na tabeltki to jakos w lato chce sie opalac ;) poza tym chcialabym pojsc pare razy na solarium ;)
teraz mam do Was pytanie.. jezeli zmienilabym teraz na tabletki... (powiedzmy tym razem przy plastrach wysypalo mnie na twrazy bo zmiana hormonow w organizmie itd...) czy jesli zaczne brac tabeltki to znowu mnie tak wysypie?! bo jakos mi sie to nie usmiecha:/ prawie sie zalamalam;/ nie moglam normalnie sie na siebie patrzec :/ :evil:

[ Dodano: 2008-03-03, 13:16 ]
wiem, ze to glupie pytanie.. bo kazdy inaczej reaguje na rozne rzeczy.. no ale moze jak juz mam jakas tam ilosc horomonow bla, bla.. to moz emi nic nie wyskoczy?

Odpowiedz do tematu