Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 725 dni temu Posty: 2960 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-04, 13:14
impresja napisał/a:
Mój R twierdzi, że to nie od tabletek sie tyje, tylko, że one wzbudzają jakby apetyt i że się wtedy więcej je i dlatego sie tyje, ale coś nie wydaje mi się...
tak właśnie jest od samych tabletek się nie tyje
Cytat:
a czy tabletki działaja odrazu?
tutaj nie zgodzę się z Madae tabletki teoretycznie działają już od pierwszej wziętej tabletki ale pamiętam, że ja trochę czekałam bo nie mogłam w to uwierzyć
Informacje: Dołączyła 539 dni temu Posty: 6460 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-04, 13:18
tzn jesli chodzi o hamowanie wydzielania odpowiednich hormonow to tak od 1 tabletki juz co trza to sie dzieje...ale z tym jest jak z lekarstwem....trzeba wziąc wiecej zeby to sie rozbujało i efekt zamierzony przyniosło ....po 1 tabletce to co najwyzej nam ta nasza rownowage hormonalna zaburza...a zanim ja odwróci do gory nogami to trza wziąc kilka tych tabletek... ja bym nie ryzykowała od razu po 1.... z tydzien bym poczekała
Tabletki, plastry antykoncepcyjne wszystko fajnie, tylko co zrobić, jeśli ktoś źle czuje się po zażyciu?? Ja niestety, mam taki problem...byłam cały czas nerwowa, wredna, zmęczona, było mi niedobrze itd. Wiem,że taki stan to normalka i powinien trwać jakiś czas, ale w moim przypadku to trwało za długo.Próbowałam z lekarzem co raz to innych środków(lżejsze, nowocześniejsze), ale zmęczyłam sie tym wszystkim, poza tym wydałam od groma kasy na plastry i tabletki!! Teraz jedyną metodą jaką stosujemy to po prostu prezerwatywa, zresztą ona chroni nie tylko przed ciążą, ale przed innymi chorobami i infekcjami przenoszonymi drogą płciową.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 415 dni temu Posty: 30 Skąd: Chojnice
Profil: Imię: Asia
Wzrost: 163
Włosy: blond ^^
Stan: panna ;]
Partner: Daniel :*
Wysłany: 2008-02-07, 15:06
Hej Dziewczynki ;p
mam do Was pytanie bo juz sama niewiem. Biore tabletki od okolo 3 miesięcy i wszytsko jest ok, ale gdzies w necie przeczytalam ze na zmniejszenie działania tabletek działa min. biegunka. No i o to własnie chodzi - od poniedziałku o 17 biore tabletki po 7-dniowej przerwie. We wtorek miałam rano biegunke, w srode takze bolał mnie brzuch. Ale nadal codziennie o 17 biore tabse. I mam pytanie Czy pomimo tej biegunki nadal jestem w tej chwili zabezpieczona??
Wiem moze glupie ale mam watpliwosci bardzo prosze o odpowiedz ;p
Biegunka ma większy wpływ na skuteczność jeśli nastąpiła po czasie brania tabletki czyli w Twoim przypadku po godzinie 17.Do rana zdążyła się ona wchłonąć do przewodu pokarmowego.
Dopiero dłużej trwające biegunki mogą spowodować,że tabletka sie "nie przyjmie" i wtedy trzeba się dodatkowo zabezpieczać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum