Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 642 dni temu Posty: 3918 Skąd: świętokrzyskie :)
Profil: Partner: misiek
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-01, 19:41
kończę właśnie opakowanie tabletek antykonc.. biorę je już ze 3 lata, więc najwyższy czas zrobić przerwę...
zastanawiam się jaką metodę antykoncepcji później zastosować aby była skuteczna?
na pewno będą to prezerwatywy, a co oprócz tego mogłabym stosować?
więc najwyższy czas zrobić przerwę...
zastanawiam się jaką metodę antykoncepcji później zastosować aby była skuteczna?
na pewno będą to prezerwatywy, a co oprócz tego mogłabym stosować?
długa ta przerwa bedzie moze jakies zele albo pianki , aby odciazyc uklad pokarmowy przed farmakologia.
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
To też hormony, a mloda, chyba własnie chce je odstawić
Żele i pianki to na pewno jakaś alternatywa, ale z tego co wiem, to często uczulają, albo odczuwa się nich dyskomfort...
Ja myślę, że prezerwatywy powinny wystarczyc Trzeba tylko bardziej uważać, ale jak się ją umiejętnie "założy" to nie trzeba się o nic martwić
Przy prezerwatywach warto używać żeli nawilżających (np Durexa), wtedy jest dobry "poślizg" i małe jest prawdopodobieństwo jej ewentualnego pęknięcia
_________________ Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać
A powiedzcie mi, łykam sobie Yaz, kończe własnie rózowe tabletki, jutro zaczne te 4 białe. One nie mają hormonu, to wiem (skład do cukier, skrobia i takie tam...) i w trakcie ich przyjmowanie powinien wystapić okres. Ok.
Ale czy podczas przyjmowania białych, antykoncepcja jest zachowana?
Przypuszczam, ze okres dostane przy drugiej, trzeciej tabletce.
Jak zażyje sobie pierwszą białą to moge bez innego zabezpieczenia?
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 173 dni temu Posty: 1 Skąd: wlkp
Profil: Imię: Anka
Wzrost: 177 cm
Włosy: krótkie i ciemne
Stan: żona
Partner: Adaśko
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-08, 16:29
ja stosowałam plastry antykoncepcyjne przez około rok i jestem z nich zadowolona
musiałam je stosować ze względu na problemy z wątrobą ale bardzo je polecam,czułam się super po nich
Profil: Imię: Wiki
Wzrost: 165
Włosy: brąz
Stan: panna
Partner: T.
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-11, 11:34
Dziewczyny które biorą Yaz ...czy miałyście przypadek ,że nie dostałyście okresu przy placebo. Brałam wszystkie tabletki w czasie, nie miałam biegunki ani wymiotów...Kończę 2 opakowanie.W sumie myslałam ,ze wczoraj dostalam juz miesiaczke,ale nakapalo ledwo co a dzisiaj nic juz....nie wiem co mam myslec. W poprzednim miesiacu dostałam po 2 bialej tabletce okres,a tu poki co nic....co myslicie?
[ Dodano: 2010-02-11, 12:31 ]
Zostały mi jeszcze 2 tabletki białe do wzięcia ...
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 737 dni temu Posty: 7737 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-02-11, 15:49
Zawsze miałam normalny okres.
Przed braniem tabsów miałam zawsze obfity i długi, a przy tabletkach trwał krócej i był bardzo mało obfity. Może też masz taki malutki? ?Nie wiem
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 613 dni temu Posty: 3735
Profil:
Wysłany: 2010-02-11, 16:09
September napisał/a:
ze wczoraj dostalam juz miesiaczke,ale nakapalo ledwo co a dzisiaj nic juz....
WweronikaA napisał/a:
przy tabletkach trwał krócej i był bardzo mało obfity.
Też masz okres jednodniowy jak bierzesz tabletki?
September, czy dobrze rozumiem, że kończysz brac juz te białe tabletki?
Jeśli tak to poczekaj jeszcze. A w najblizszym czasie wybierz się do ginekologa.
Czytałam kilka razy o takich przypadkach. Nie raz może to wynikać z tego, że kobieta zaszła w ciąże. Nie mówie, że tak jest w Twoim przypadku, ale zawsze lepiej takie sprawy obgadac z lekarzem, niż z kimś niedoświadczonym.
_________________ Pasujecie do siebie jak tubka i klej
Ja biorę pierwsze opakowanie Yaz i dostałam okres wczoraj wieczorem czyli po zażyciu 3 białej tableteczki I nie wiem... ale jak dla mnie to leci i leci
Mam nadzieje, że chociaz będzie tak jak mówicie i że będzie trwał 3 dni
September, pamietaj, że każdy reaguje inaczej na tabletki Jakbyś jednak nie dostała okresu to idź do lekarza, może po prostu Ci się zatrzymał ze stresu albo coś, ale lepiej idź
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum