Tośka jest to anty dla wszystkich kobiet w szczególności dla tych po porodzie.
Owszem krwawienia podobnie jak plamienia mogą trwać długo czasem krótko i przychodzą nagle.
Niestety zastrzyk ten nie ma zbyt dobrej opinii jednak ja nie narzekam.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 680 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-02-15, 22:23
Ja myślę, że po prostu sposób antykoncepcji trzeba dobrać odpowiednio do organizmu. Jeden będzie reagował tak, a drugi zupełnie inaczej Grunt, to żeby znaleźć coś, co będzie nam pasowało
Dla mnie np pigułki są świetnym rozwiązaniem, za to jestem przeciwniczką gumek - po prostu wydaje mi się, że dawałoby mi to o wiele mniej przyjemności (nie mówiąc o facecie) i jakoś średnio podnieca mnie kontakt z lateksem...
Ale to jak pisałam, każda musi znaleźć coś, co jej najbardziej odpowiada
Wysłany: 2007-02-16, 11:27
Kociak napisał/a:
jestem przeciwniczką gumek
i żeby była jasność, jak dla mnie gumki są oczywiście obligatoryjne w przypadku seksu z przypadkowym facetem, ale ponieważ takich "praktyk" nie stosuję, więc dlatego je odrzucam gdybym zaś chciała się przespać z facetem, którego nie byłabym pewna co do chorób to wtedy oczywiście gumkę trzeba by było użyć
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 625 dni temu Posty: 77
Profil: Wzrost: 165
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-02-16, 13:32
Ja stosowałam pigułki przez ok 5 lat. Na początku było idealnie, ale potem zaczeły się problemy (wątroba siadała, pojawiły się bóle migrenowe, mdłości itp.) postanowiliśmy po rozmowie z lekarzem przerzucic się na plastry( ok. pół roku), ale było jeszcze gorzej więc lekarz odradził wogóle antykoncepcję hormonalną. Przez ok rok nie stosowaliśmy żadnej bo trudno nazwać antykoncepcją stosunek przerywany a potem zaczeliśmy starać się o dzidzię i nawet szybko poszło Nie wiem czy po porodzie wrócę do hormonów, to zależy od mojego organizmu, czas pokaze
_________________ Optymista wierzy, że cały świat stoi przed nim otworem,
pesymista również, ale ...dobrze wie co to za otwór
Wysłany: 2007-02-23, 18:00
A ja właśnie się zastanawiam nad zmianą pigułek... Co prawda, z moimi jest wszystko w porządku, super na mnie działają, poprawiła mi się cera, okres mam bardzo regularny, niebolesny... ALE... One były zawsze droższe niż inne, a teraz jeszcze podrożały, w tym momencie w najtańszej aptece płacę za nie 38 zł za opakowanie!!! Wiem, że to i tak nie dużo w stosunku do tego, jaki mi zapewniają spokój ducha itd, ale jednak wiem, że są o wiele tańsze pigułki, które też są dobre. Ale obawiam się jak zareaguję na nowe pigułki. Bo moje obecne są dobrze dobrane i boję się, że jak będę chciała zmienić, to z nowymi będę musiała się użerać
Bo moje obecne są dobrze dobrane i boję się, że jak będę chciała zmienić, to z nowymi będę musiała się użerać
no to całkiem możliwe niestety pigułki to jednak dość duża ingerencja w ciało kobiety. ale może warto zaryzykować sama wiesz ile ja płacę za swoje, dosyć duża różnica, a ja ze swoich też jestem bardzo zadowolona
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 610 dni temu Posty: 37
Profil: Wzrost: 178
Włosy: blond
Stan: jeszcze panna;)
Wysłany: 2007-05-13, 22:27
a ja osttanio naczytałam sie okropnych rzeczy o tabletakach,zaczynam sie bać wiem że na kazdego reagują ianczje,u mnie jest wszytsko ok.....ale
strasznie sie boje róznych kosekwencji które moga wystąpić po odstawieniu
-torbiele na jajniku
-guzy piersi
-problemy z zajściem w ciazy
-zmiany nowotworowe
Wysłany: 2007-05-15, 23:51
Toska napisał/a:
co myślicie?
mi się wydaje,że to tylko jakieś dywagacje... gdyby naprawdę było spore zagrożenie takimi skutkami, to lekarze nie przepisywaliby ich tak chętnie i tak wielu kobietom... w końcu mają oni działać na naszą korzyść, a nie na odwrót...(tzn lekarze, w sensie, że raczej nie chcieliby nam przepisywać czegoś co może nam zaszkodzić) Ja się dlatego nie przejmuję takimi "newsami"
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 679 dni temu Posty: 243
Profil: Imię: Marta
Wzrost: Za malo :)
Włosy: Brunetka :P
Stan: zakochana :*
Wysłany: 2007-05-15, 23:54
Kociak, kiedys lekarze tez sie zapierali ze zelazo jest dobre dla dzieci na zeby hehe
a teraz sie okazuje jak te nasze roczniki ktorym mamusie wg zalecen lekarzy dawaly zelazo maja problemy z zabkami
lekarze nie sa nie omylni
_________________ nigdy nie przestane cie kochac ******* [`]
może i nieomylni nie są, al;e nie wydaje mi się, żeby wszyscy ginekolodzy popełniali błąd przepisując kobietom tabletki antykoncepcyjne i narażając je na takei poważne choroby!!
wg mnie ryzyko zachorowania jest takie samo, czy przyjmuejsz tabletki czy też nie. nie ma na to reguły. co do zajścia w ciążę - to fakt, odstawiając tabletki przez pierwsze miesiące kobeita jest jeszcze jakby pod ochroną i są nikłe szanse na zajście w ciążę, ale na pewno tabletki nie powodują niepłodności.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 601 dni temu Posty: 27
Profil: Imię: Dominika
Wzrost: 165
Włosy: brazowe
Wysłany: 2007-05-17, 22:20
Hej, dawno mnie nie było- matura!! ale mam pytanie, czy mozliwe jest w trakcie brania pigulek bez robienia przrwy ani zapomnienia zazycia jednej tabletki krwawic przez okolo miesiac??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum