Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 237 dni temu Posty: 12 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Paulina
Wzrost: w porywach do 164 cm
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-09-25, 11:17 Andre Norton
Czy są wśród nas wielbicielki (-ciele) twórczości Andre Norton a w szczególności jej „Świata Czarownic”?
Ja znajomość z tą panią nawiązałam jeszcze w podstawówce, jak to często bywa nie od pierwszej części a od „Opowieści ze Świata Czarownic” pisanych przez pisarzy fantasy zafascynowanych Światem Czarownic.
Od kilku lat powolutku kompletuję wszystkie części cyklu, co nie jest takie proste, bo niestety wznowień brak a niektóre części do rangi bardzo drogich białych kruków urosły
Ktoś jeszcze ma sentyment do Czarownic z Estcarpu...?
_________________ "Chcę znów pojechać na drugą czasu pętlę..."
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-25, 12:32
ooo ja jestem ja jestem przeczytałam już "Klątwę Zarsthora", "Klucz Keplianów" szczegolnie kluczyk mi sie spodobał , "Czarodziej ze Świata Czarownic", "Świat Czarownic w Pułapce" i "Kryształowego Gryfa" reszty nie mogę nigdzie u siebie dostać przekopałam juz wszystkie 4 biblioteki jakie u nas są
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 237 dni temu Posty: 12 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Paulina
Wzrost: w porywach do 164 cm
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-09-25, 21:44
Oj, znam ten ból... Nigdzie nie mogę znaleźć np. "Portu umarłych statków" i kilku innych części cyklu, buuu! Regularnie przekopuję ulubione antykwariaty i czasem za całe 4 złote udaje mi się coś wygrzebać wczoraj - "Klątwę Zarsthora" właśnie. Fajna, fajna No i aukcje internetowe pozostają...
Lubię też cykl "Trillium", ale "Świat Czarownic" zdecydowanie na pierwszym miejscu jest
_________________ "Chcę znów pojechać na drugą czasu pętlę..."
Profil:
Wysłany: 2007-09-26, 08:03
a ja o antykwariatach nie pomyslałam.... moze dlatego ze poza jednym w wawie w empiku w centum zadnego nie znam
a co do netu to i ja zaczne sie powazniej rozgladac ale dopiero jak skompletuje serie ktora teraz czytam ale to juz innego autora
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 172 dni temu Posty: 321 Skąd: 3city
Profil: Wzrost: 164,5
Włosy: Rude
Wysłany: 2008-01-25, 17:18
no to moge dolaczyc - chociaz czytalam zaledwie kilka ksiazek Anre Norton -
"Magia stali" - wlasciwie dla dzieci fantasy
cos z cyklu czarownic, chyba Świat Czarownic w Pulapce ale juz nie pamietam dobrze...
Bardzo natomiast podobala mi sie Zguba elfow napisana razem z M.Lackey
Profil:
Wysłany: 2008-01-26, 23:08
ja czytałam : "Klątwę Zarsthora", "Klucz Keplianów" ( mój faworyt najbardziej mi sie podobała), "Świat Czarownic w pułapce", "Czarodziej ze Świata Czarownic" i "Kryształowy Gryf" ( tez fajowy to chyba z tymgryfem to jakas trylogia była...ale nie pamietam tytułów..a nie chce pokrecic nic wiem ze przeczytałam 3 o tym gryfie
poszukam na allegro bo strasznie polubiłam te książki
[ Dodano: 2008-01-27, 00:04 ]
juz pamietam z tym gryfem o czytałam jeszcze: "Gryf w chwale" i "Gniazdo Gryfa"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum