Madzia81, a to na czym polega to odczulanie?? to są jakieś zastrzyki ,tabletki czy co??
to też zależy co lekarz przepisze
ale takie najbardziej popularne to są cotygodniowe szczepionki, które przyjmujesz przed okresem, w którym zaczyna dokuczać Ci alergia (ja zaczynam je zawsze w styczniu, bo przyjmujesz je ok. 3 miesięcy, a mi wszystkie objawy pojawiają się w okolicach kwietnia/maja) taka kuracja powinna być przeprowadzana przynajmniej 5 lat pod rząd (chyba, że wystąpi ciąża/karmienie piersią - wtedy jeden sezon przerwy). zastrzyki same w sobie nic nie bolą, tylko trochę uciążliwe jest to, ze jednak co tydzień musisz jechać do poradni i przyjąć ten zastrzyk. i czasem po nich boli trochę ręka.
Mała napisał/a:
czy to odczulanie coś daje???
to też wszystko zależy od rodzaju i nasilenia alergii. mój doktorek twierdzi, że u mnie odczulanie da na pewno tyle, że nie powinna pojawić się u mnie astma (mam b. mocną alergię i było/jest takie zagrożenie). a teraz np. kiedy ze względu na ciążę musiałam odstawić wszystkie leki i byłam miesiąc temu na badaniach w poradni - lekarz stwierdził, że pomimo niebrania leków mam dobre wyniki i że jest to zasługa właśnie odczulania (jestem po 3 kuracjach)
tak więc na pewno warto się odczulać. ale nie oczekuj efektów i rewelacji zaraz po pierwszej kuracji, bo może to potrwać.
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 145 dni temu Posty: 310 Skąd: ???
Profil: Imię: Basia
Wzrost: 160
Włosy: blond
Partner: M.
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-18, 20:41
Madzia81, dziękuje Ci bardzo za odpowiedz Też mam bardzo mocną alergie a co gorsza z roku na rok się nasila mam nadzieje że coś mi da to odczulanie.Tylko gorzej bedzie z tymi zastrzykami bo studiuję i nie dałabym rady co tydzien jeżdzić 150 km tylko na zastrzyk
Informacje: Wiek: 17 Dołączyła 111 dni temu Posty: 53
Profil: Włosy: brazowe
Partner: Ł....
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-21, 09:16
jestem przykladem alergika ktory walczy z ta choroba dobre kilkanascie lat.wczoraj dowiedzialam sie ze przerodzilo sie mimo wszytsko w astme.alergia jest co raz czesciej bagatelizowana jako choroba cywilizacyjna a powiklania sa tragiczne
_________________ wszytsko jest fikcja ja rowniez
18maj 2008:)
1 lipiec 2008:*
Ojej... Kurcze współczuję
Mój M. też jest alergikiem, ale tak tego nie widać po nim, bo cały czas bierze leki. A jest uczulony na: kurz, pierze, sierść, orzechy, niektóre owoce i Bóg wie, co jeszcze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum