Informacje: Wiek: 16 Dołączyła 193 dni temu Posty: 45 Skąd: się biorą dzieci?
Profil: Imię: Agnieszka
Wzrost: 175
Włosy: szatynko blondynka
Partner: Paweł
Wysłany: 2008-01-22, 18:44
A ja zacznę od jutra tę szóstkę i pomyslę o ćwiczeniach na pupe i uda, bo trenowałam 6 lat szermierke i mam szczupłe nogi (ale nie takie anorektyczne na szczescie, bo niektore dziewczyny jak widze to mam wrażenie, ze sie zaraz złamią) ale ładnie umięśnione i ładną pupke mam małą pomimo mojego dosc wysokiego wzrostu (175 cm) i nie chciałabym zaniedbać się teraz kiedy już nie trenuję, a no na brzuszku troche tłuszczyku jest Ale spalę to i mięsnie będa ładne, co nie ? Dam rade;D
Informacje: Wiek: 16 Dołączyła 91 dni temu Posty: 107 Skąd: Opole
Profil: Imię: I'm Sabina
Wzrost: 160
Włosy: blond
Stan: niech żyje wolność i swoboda ;P
Wysłany: 2008-02-17, 22:17
zaczęłam te ćwiczonka niegdyś... i zrezygnowałam dosyć szybko ale to były katusze ajajajjjj ufff naszczęście już nie robię tych ćwiczeń, wolę popływać albo wpaść na siłkę
_________________ Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 172 dni temu Posty: 321 Skąd: 3city
Profil: Wzrost: 164,5
Włosy: Rude
Wysłany: 2008-02-21, 16:27
a ja ze swoich jakos ostatnio tez.. nie chce mi sie:((( padnieta na maxa.. ale moze niedlugo zaczne ta szostke - lubie wysilek:P a zmieniam prace i wreszcie bedzie normlanie pon-pt 8-16 wiec jakos dam rade jak juz sie przestawie
Informacje: Wiek: 27 Dołączył: 58 dni temu Posty: 26 Skąd: Warszawa
Profil: Imię: Maciej
Wysłany: 2008-03-20, 12:43
Witajcie
Fajnie, że chcecie ćwiczyć aby mieć piękny brzuszek. Powiem że mężczyźni bardzo to lubią. Ale może jako instruktor i trener personalny ćwiczeń siłowych i fitness i samoobrony, dam Wam parę wskazówek.
1) czy to Weider czy inne ćwiczenia wykonywane systematycznie oraz podnoszącym próg obciążenia czy to przez zwiększenie szybkości wykonywania ćwiczeń czy też przez zwiększenie oporów czy też ilości powtórzeń w serii spowoduje ładniejszy brzuszek. Oczywiście pamiętajcie o odżywianiu (a nie chipsach itd)
2) Warto do tych ćwiczeń przed i po dodać ćwiczenia rozciągające (wszelekiego rodzaju kocie grzbiety i pozycje z jogii itd)
3) Warto również aby zapobiec bólwi pleców(szczególnie dolnego odcinak) wzmocnić sobie prostowniki grzbietu , oraz pośladkowy wielki(ponieważ ma przyczepy w części lędźwiowej kręgosłupa)
4) Co do bólu szyji to przy tych brzuszkach nie ciągniemy rękoma głowy. Ręce powinny być jak najszerzej oraz lekko dotykać głowy. A wszelkie spięcia idą z brzucha
W razie pytań polecam się
W razie przypilnowania oraz opracowania planu ćwiczeń rónież polecam się
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 483 dni temu Posty: 1406 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2008-03-26, 11:55
ja mam pytanie do punktu 3, jak wzmocnić plecy, bo jak chodziłam na ćwiczenia z gumami rozciągającymi to podczas rozgrzewki sobie zrobiłam ała i instruktor musiał mi plecy masować i walił mi łapkami po plecach bo się tam coś zrobiło i nie mogłam sie wyprostować. miałam jakoś nieproporcjonalnie wyćwiczoną resztę ciała w porównaniu do pleców
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Wysłany: 2008-03-26, 12:16
Warto pamiętać aby całe ciało proporcjonalnie ćwiczyć. Aby nie było dysproporcji ponieważnastępują bardzo duże obciążenia na stawach i miednicy.
Niki musisz się przedewszystkim skupić na ćwiczeniach prostowników grzebitu , czyli np grzbiety (ćwiczeń też jest dużo na tę partię mięśni), ważne też jest rozciąganie, czyli wszelkie kołyski kocie grzbiety itd, Polecam też samo wiszenie. Wieszasz sie na drążku i swobodnie wisisz tak 4 razy po minucie np. Polecam również basen, masaże i jeszcze raz rozciąganie oraz zwrócenie uwagi czy brzuszki dobrze robisz Staraj się też jak najmniej siedzieć ponieważ wtedy mamy największe obciążenie na dolną część kręgosłupa.
Polecam obserwowanie kotów Zobacz jak fajnie sie za każdym razem kiedy to możliwe przeciągają
jak tak przeczytalam wszystkie posty od poczatku to
1.wydrukowalam sobie ten zestawik i juz sobie wyobrazalam jak zaczne cwiczyc w domku po pracy
....kilka postow dalej...
2.pomyslalam ze moze jednak zaczne za kilka dni, zeby nie bylo ze zaczne i przestane
.....kilka postow dalej.....
3.stwierdzilam ze jestem glodna i juz mialam isc do sklepu obok po cos niegrzecznie kalorycznego (mialam chce na chipsy)
....ostatnie posty.....
4.rezygnuje z tych chipsow i z tych cwiczen tez...IDE NA BASEN
Wysłany: 2008-03-30, 18:07
Ćwiczenia aerobowe, marsze, bieganie, rower, basen (ale nie 10 min tylko dłużej dłużej) wszelkie ćwiczenia z małym obciążeniem dużą ilość powtórzeń (około 40% maksymalnego ciężaru ) 15-30 powtórzen. Ale ogólnie trnieng ropzisuje się pod daną osobę. Czyli skąd chcesz się tego pozbyć ile masz czasu na trening itd itp
Informacje: Dołączyła 45 dni temu Posty: 60 Skąd: Werona
Profil: Wzrost: 170 cm
Włosy: brunette
Wysłany: 2008-04-14, 21:55
up up dziewczyny !
odnosnie tematu - uuuwielbiam a6w . najdluzej udalo mi sie dojsc do 16 dnia, ale wtedy juz mialam 64cm w pasie i wlasciwie wtedy tez zaczely sie moje komplikacje wagowe..
http://republika.pl/blog_...0595/tr/a6w.gif
nie wiem czy ten link juz ktos zarzucil [wybaczcie ale nie chce mi sie wszystkich stron czytac]. bardziej mi to pomoglo niz ten opis. no i wydrukowalam sobie to i kazdego dnia odhaczam kolejny dzien
ale zeby sie tym katowac, to trzeba byc tak po trosze sado-maso.. a ze ja do takich na pewno naleze - to oprocz tego potrafie miec 3 tyg. intensywny trening [2 h cwiczen, rozciagania, bieg w miejscu, 1,000 brzuszkow].
ale to glownie w okresie wakacyjnym, gdy nie pracuje.
a gdy mam szkole, to lubie pobiegac. ale raz, zima, po 2 tyg joggingu [4-6km dziennie] nabawilam sie nadwyrezonego sciegna i nadciagnietych miesni w nodze i zostalam wyeliminowana z jakichkolwiek cwiczen na dluugo.. a najgorsze ze mialam za tydzien isc na bal... szybka reakcja, lekarz, masaze i jakos mnie zlozyli
taki hardcore
ale teraz lubie miec "troche cialka" i staram sie tylko nad brzuszkiem popracowac. sa chetne na a6w ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum