Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Przyłącz się do najsilniejszego trendu na świecie - wellness

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Kociak
2007-09-25, 19:02
Aerobiczna "6" Weidera
Autor Wiadomość
adzia 
about:blank

Informacje:
Dołączyła 193 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Wzrost: 175
Włosy: szatynko blondynka
Partner: Paweł
Wysłany: 2008-01-22, 18:44   

A ja zacznę od jutra tę szóstkę i pomyslę o ćwiczeniach na pupe i uda, bo trenowałam 6 lat szermierke i mam szczupłe nogi (ale nie takie anorektyczne na szczescie, bo niektore dziewczyny jak widze to mam wrażenie, ze sie zaraz złamią) ale ładnie umięśnione i ładną pupke mam małą pomimo mojego dosc wysokiego wzrostu (175 cm) i nie chciałabym zaniedbać się teraz kiedy już nie trenuję, a no na brzuszku troche tłuszczyku jest :( Ale spalę to i mięsnie będa ładne, co nie ? :D Dam rade;D

REKLAMA

NudnaBaba 

Informacje:
Dołączyła 326 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Włosy: brunetka
Ostrzeżeń: [1]
Wysłany: 2008-01-23, 08:30   

No dasz radę, jak będziesz wytrwał.
U mnie tego zabrakło i druga próba poszła się paść :-P

Martha 

Informacje:
Dołączyła 172 dni temu

Profil:
Wzrost: 164,5
Włosy: Rude
Wysłany: 2008-01-24, 15:09   

Jasne ze dasz rade! 3mam kciuki!

Nudna Baba: to jeszcze raz probowac!

mOtOcYkLiStKa 
Redy to race <3

Informacje:
Dołączyła 91 dni temu

Profil:
Imię: I'm Sabina
Wzrost: 160
Włosy: blond
Stan: niech żyje wolność i swoboda ;P
Wysłany: 2008-02-17, 22:17   

zaczęłam te ćwiczonka niegdyś... i zrezygnowałam dosyć szybko :P ale to były katusze ajajajjjj ufff naszczęście już nie robię tych ćwiczeń, wolę popływać albo wpaść na siłkę

Martha 

Informacje:
Dołączyła 172 dni temu

Profil:
Wzrost: 164,5
Włosy: Rude
Wysłany: 2008-02-21, 16:27   

a ja ze swoich jakos ostatnio tez.. nie chce mi sie:((( padnieta na maxa.. ale moze niedlugo zaczne ta szostke - lubie wysilek:P a zmieniam prace i wreszcie bedzie normlanie pon-pt 8-16 wiec jakos dam rade jak juz sie przestawie

Madzik :) 

Informacje:
Dołączyła 86 dni temu

Profil:
Imię: Magdalena
Wzrost: 170
Włosy: brąz
Stan: zareczona:)))
Partner: Wojtek:)
Wysłany: 2008-02-21, 16:39   

Kiedyś ćwiczyłam razem z koleżanką. Wytrwałam do 10-ego dnia. Skończyłam z tym, bo strasznie bolały mnie plecy i szyja :-/

Maciej Tracz

Informacje:

Profil:
Imię: Maciej
Wysłany: 2008-03-20, 12:43   

Witajcie
Fajnie, że chcecie ćwiczyć aby mieć piękny brzuszek. Powiem że mężczyźni bardzo to lubią. Ale może jako instruktor i trener personalny ćwiczeń siłowych i fitness i samoobrony, dam Wam parę wskazówek.

1) czy to Weider czy inne ćwiczenia wykonywane systematycznie oraz podnoszącym próg obciążenia czy to przez zwiększenie szybkości wykonywania ćwiczeń czy też przez zwiększenie oporów czy też ilości powtórzeń w serii spowoduje ładniejszy brzuszek. Oczywiście pamiętajcie o odżywianiu (a nie chipsach itd)

2) Warto do tych ćwiczeń przed i po dodać ćwiczenia rozciągające (wszelekiego rodzaju kocie grzbiety i pozycje z jogii itd)

3) Warto również aby zapobiec bólwi pleców(szczególnie dolnego odcinak) wzmocnić sobie prostowniki grzbietu , oraz pośladkowy wielki(ponieważ ma przyczepy w części lędźwiowej kręgosłupa)

4) Co do bólu szyji to przy tych brzuszkach nie ciągniemy rękoma głowy. Ręce powinny być jak najszerzej oraz lekko dotykać głowy. A wszelkie spięcia idą z brzucha :)

W razie pytań polecam się :)
W razie przypilnowania oraz opracowania planu ćwiczeń rónież polecam się :)

niki 

Informacje:
Dołączyła 483 dni temu

Profil:
Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2008-03-26, 11:55   

ja mam pytanie do punktu 3, jak wzmocnić plecy, bo jak chodziłam na ćwiczenia z gumami rozciągającymi to podczas rozgrzewki sobie zrobiłam ała i instruktor musiał mi plecy masować i walił mi łapkami po plecach bo się tam coś zrobiło i nie mogłam sie wyprostować. miałam jakoś nieproporcjonalnie wyćwiczoną resztę ciała w porównaniu do pleców

Maciej Tracz

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-03-26, 12:16   

Warto pamiętać aby całe ciało proporcjonalnie ćwiczyć. Aby nie było dysproporcji ponieważnastępują bardzo duże obciążenia na stawach i miednicy.
Niki musisz się przedewszystkim skupić na ćwiczeniach prostowników grzebitu , czyli np grzbiety (ćwiczeń też jest dużo na tę partię mięśni), ważne też jest rozciąganie, czyli wszelkie kołyski kocie grzbiety itd, Polecam też samo wiszenie. Wieszasz sie na drążku i swobodnie wisisz tak 4 razy po minucie np. Polecam również basen, masaże i jeszcze raz rozciąganie oraz zwrócenie uwagi czy brzuszki dobrze robisz :) Staraj się też jak najmniej siedzieć ponieważ wtedy mamy największe obciążenie na dolną część kręgosłupa. :)
Polecam obserwowanie kotów :) Zobacz jak fajnie sie za każdym razem kiedy to możliwe przeciągają :)

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 224 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: brazzzz
Stan: patrz suwaczek :)
Partner: L
Wysłany: 2008-03-26, 13:13   

jak tak przeczytalam wszystkie posty od poczatku to
1.wydrukowalam sobie ten zestawik i juz sobie wyobrazalam jak zaczne cwiczyc w domku po pracy
....kilka postow dalej...
2.pomyslalam ze moze jednak zaczne za kilka dni, zeby nie bylo ze zaczne i przestane
.....kilka postow dalej.....
3.stwierdzilam ze jestem glodna i juz mialam isc do sklepu obok po cos niegrzecznie kalorycznego (mialam chce na chipsy) :oops:
....ostatnie posty.....
4.rezygnuje z tych chipsow i z tych cwiczen tez...IDE NA BASEN 8-)

Pachulka 

Informacje:
Dołączyła 101 dni temu

Profil:
Wzrost: 160 cm
Włosy: kręcone,ciemny blond
Wysłany: 2008-03-26, 17:23   

Maciej Tracz napisał/a:
W razie przypilnowania oraz opracowania planu ćwiczeń rónież polecam się :)

oooo :shock:

a co polecisz żeby przede wszystkim spalić dużo tłuszczyku? bo mam zamiar zacząć dietę i dobrze by było też podeprzeć ją ćwiczeniami....

Maciej Tracz

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-03-30, 18:07   

Ćwiczenia aerobowe, marsze, bieganie, rower, basen (ale nie 10 min tylko dłużej dłużej) wszelkie ćwiczenia z małym obciążeniem dużą ilość powtórzeń (około 40% maksymalnego ciężaru ) 15-30 powtórzen. Ale ogólnie trnieng ropzisuje się pod daną osobę. Czyli skąd chcesz się tego pozbyć ile masz czasu na trening itd itp :)

cropca 

Informacje:
Dołączyła 45 dni temu

Profil:
Wzrost: 170 cm
Włosy: brunette
Wysłany: 2008-04-14, 21:55   

up up dziewczyny ! :-P

odnosnie tematu - uuuwielbiam a6w :) . najdluzej udalo mi sie dojsc do 16 dnia, ale wtedy juz mialam 64cm w pasie i wlasciwie wtedy tez zaczely sie moje komplikacje wagowe.. :-?

http://republika.pl/blog_...0595/tr/a6w.gif
nie wiem czy ten link juz ktos zarzucil [wybaczcie ale nie chce mi sie wszystkich stron czytac]. bardziej mi to pomoglo niz ten opis. no i wydrukowalam sobie to i kazdego dnia odhaczam kolejny dzien :)

ale zeby sie tym katowac, to trzeba byc tak po trosze sado-maso.. :-P a ze ja do takich na pewno naleze - to oprocz tego potrafie miec 3 tyg. intensywny trening [2 h cwiczen, rozciagania, bieg w miejscu, 1,000 brzuszkow].
ale to glownie w okresie wakacyjnym, gdy nie pracuje.

a gdy mam szkole, to lubie pobiegac. ale raz, zima, po 2 tyg joggingu [4-6km dziennie] nabawilam sie nadwyrezonego sciegna i nadciagnietych miesni w nodze i zostalam wyeliminowana z jakichkolwiek cwiczen na dluugo.. :P a najgorsze ze mialam za tydzien isc na bal... szybka reakcja, lekarz, masaze i jakos mnie zlozyli :D

taki hardcore :mrgreen:

ale teraz lubie miec "troche cialka" i staram sie tylko nad brzuszkiem popracowac. sa chetne na a6w ?

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 285 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-14, 21:58   

cropca napisał/a:
sa chetne na a6w ?

No ja się przymierzam ;-) Bo mi się fałdka wyhodowała :P

cropca 

Informacje:
Dołączyła 45 dni temu

Profil:
Wzrost: 170 cm
Włosy: brunette
Wysłany: 2008-04-14, 22:04   

oo super :)
ja juz zrobilam 1 dzien. razem to zawsze lepiej, wieksza motywacja :)

Odpowiedz do tematu