Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Kociak
2007-07-22, 13:28
aborcja
Autor Wiadomość
cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 372 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-09-21, 16:59   

ehh...
np?
bo nie rozumiem co masz na myśli..

REKLAMA

Sara 
Zła Kobieta

Informacje:
Dołączyła 282 dni temu

Profil:
Imię: Sara
Wzrost: 164
Włosy: Brąz
Stan: Zajęta :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-09-27, 23:54   

A ja jestem przeciwko aborcji!
Jak sobie jakaś 14,15-latka spieprzy życie, bo nie wie jakie konsekwencje mogą wyniknąć z uprawiania seksu to już jej problem. Jak się nie używa mózgu to tak bywa... Ja wiem, że istnieją 'chwile zapomnienia', ale lepiej to najpierw przemyśleć niż potem płakać, bo się wpadło...
Ja rozumiem - legalna aborcja w wypadku gwałtu, czy zagrożenia zdrowia lub życia...
Nie życzę żadnej dziewczynie żeby zaszła w ciążę jak ma 15, czy 16 lat, bo utrzymać dziecko bez skończenia szkoły, bez pracy i co najgorsze - bez wsparcia rodziny, albo tatusia dziecka [o ile się wie kto nim jest, bo różne istnieją przypadki] - jest naprawdę ciężko...
Czasem lepiej pomyśleć o antykoncepcji...

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 397 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-27, 23:58   

Ja jestem za aborcją a to dlatego, że wolę aby młoda dziewczyna usunęła dziecko jak wyrzuciła na śmietnik jeszcze żywe. Aborcja jest i będzie dlatego wolę aby to robić oficjalnie bo przynajmniej w bardziej sterylnych warunkach zostanie przeprowadzona jak w podziemiu. Jak lekarz coś zepsuję to pójdę na Policję a tak to gdzie mam iść, do kogo na skargę? I co mnie najbardziej denerwuję, że lekarze mają z tego czyste pieniądze- nawet podatku nie odprowadzają. Dziewczyny młode powinny same decydować o tym czy chcą usunąć czy nie, a żeby temu wszystkiemu zaradzić proponuję sprzedaż tabletek za symboliczną złotówkę a nie za 30 zł. Dziewczyny idą do łóżka nie myśląc o konsekwencjach a potem kołują kasę na skrobankę :evil: <bezradny>

Sara 
Zła Kobieta

Informacje:
Dołączyła 282 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 00:01   

Jewel napisał/a:
Ja jestem za aborcją a to dlatego, że wolę aby młoda dziewczyna usunęła dziecko jak wyrzuciła na śmietnik jeszcze żywe.

Ale problem porzucania dzieci w ten sposób, wynika z kompletnej niewiedzy tych dziewcząt. Jak już jedna z drugą nie dojrzała do uprawiania seksu, niech chociaż zostawi to dziecko w szpitalu. I ona będzie miała spokój [oczywiście, w zależności od tego, jakie ma sumienie] i dziecko nie będzie tak bardzo cierpieć. Bo im jest ono młodsze, tym większe zainteresowanie ze strony ludzi, gotowych na adopcję.

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 397 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 00:29   

Właśnie niech zostawi w szpitalu, niestety dużo "matek" tak nie robi. Rodzą w domu same, bez niczyjej wiedzy a potem....... :-( ehhhh straszne.

A tak zbaczając z tematu. Zobaczcie jakie to niesprawiedliwe- tyle jest par kochających się a nie mogących mieć dzieci a taka młoda siksa wyrzuca taką kruszynkę <cenzurka> <cenzurka> <cenzurka>

LeeLoo 
wbijać we wszystko

Informacje:
Dołączyła 282 dni temu

Profil:
Ostrzeżeń: [9]
Wysłany: 2007-09-28, 09:00   

Ja jestem za legalizacją aborcji. Bądź co bądź żyjemy w wolnym kraju i żaden polityk nie powinien nam niczego zabraniać. Osobiście oczywiście potępiam kobiety, które aborcji dokonały i sama bym tego nie zrobiła. Jak można usunąć własne dziecko? Przecież to morderstwo, bo ta małą istotka żyje już od pierwszych dni. Z drugiej strony, to w końcu rozwija się w ciele kobiety i dlaczego ta kobieta żyjąc w wolnym kraju nie może o tym swoim ciele zadecydować? To jest naprawdę trudny temat. Kiedyś byłam pełną gębą za, teraz jestem za ale potępiam kobiety, które usunęły ot tak sobie, bo nie chciały

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 397 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 09:10   

Cytat:
le potępiam kobiety, które usunęły ot tak sobie, bo nie chciały

Niech kobiety usuwają ciąże jak chcą a reszte pozostawiam ich sumieniom :-/

LeeLoo 
wbijać we wszystko

Informacje:
Dołączyła 282 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 09:13   

Może i sumieniom, ale jakby mi się jakaś "pochwaliła" to bym zjadła ją normalnie

Sara 
Zła Kobieta

Informacje:
Dołączyła 282 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 09:26   

Myślę, że to nie jest powód do dumy i tylko kompletna idiotka, chwaliłaby się czymś takim. Niemniej, mam koleżankę, która jakieś 4, czy 5 lat temu opowiadała nam, jak to usuwała ciążę, jednak ani trochę w to nie wierzę, bo w mojej obecności podrabiała test i wręczała go swojemu - już byłemu - facetowi. Chcąc zatrzymać go przy sobie, powiedziała, że jest w ciąży. Kiedy chłopak się przejął, po jakimś czasie powiedziała o aborcji ze wszystkimi szczegółami. Pamiętam, jaki on przejęty tym był. Gryzło go to ładnych parę lat, dopóki nie dowiedział się, że to wszystko kłamstwem było.
A najgorsze jest to, że wśród moich koleżanek to jest jakieś powszechne zjawisko, to wręczanie fałszywych testów, a potem udawanie poronień, albo gadanie o aborcjach :-? :-x

LeeLoo 
wbijać we wszystko

Informacje:
Dołączyła 282 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 09:28   

Heh nie słyszałam jeszcze o podrabianiu testów, może trzeba spróbować nastraszyć moje kochanie :mrgreen:

klaudia20 

Informacje:
Dołączyła 284 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 11:03   

ja jestem przeciw aborcji...
chyba, że dziecko miałoby się męczyć i nie mogłoby godnie żyć po porodzie, to owszem jestem za...

Kasiula 

Informacje:
Dołączyła 298 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Wzrost: wystarczy ;)
Włosy: brunetka
Stan: zajęta
Wysłany: 2007-09-28, 11:22   

Ja jestem przeciwna w każdej sytuacji. Może gdyby spotkało mnie coś złego (ciąża z gwałtu, albo bardzo chore dziecko), wtedy zmieniłabym zdanie. Jednak w tym wypadku choroba dziecka musiałaby naprawdę być ciężka. Wiem na pewno, że nigdy nie usunęłabym ciąży, gdybym się dowiedziała, że dziecko będzie miało zespół downa. Zresztą, jaką mamy gwarancję, ze dziecko, które rodzi się zdrowe, nie zachoruje poważnie po pół roku, czy po roku? I co wtedy? Eutanazja? :-?

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 372 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-09-28, 16:47   

Jewel napisał/a:
Cytat:
le potępiam kobiety, które usunęły ot tak sobie, bo nie chciały

Niech kobiety usuwają ciąże jak chcą a reszte pozostawiam ich sumieniom :-/

jak usuwają sobie kiedy im się podoba to raczej sumienia w nich niewiele...

smonia

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-10-04, 10:05   

wiecie jak dużo sie o tym naczytalam, jest wiele publikacji w necie nawet reklama też duzo znajdziecie i ogólnie mogę powiedzieć : jestem na NIE!

twoj kolejny post...i kolejna reklama...
Ostatnio zmieniony przez madzia 2007-10-04, 10:18, w całości zmieniany 2 razy  

_eta 
eta

Informacje:
Dołączyła 405 dni temu

Profil:
Imię: EdyTA
Wzrost: wysoki?
Włosy: ni to braz ni to blad..
Stan: PannA
Partner: Grzegorz
Wysłany: 2007-10-04, 23:13   

aborcja TYLKO gdy
1. zagraża życie matki i ona wyrazi na to zgodę..
gdy dziecko jest "roślinka" i nie ma po o co żyć... szkoda jego męczarni... <ja bym nie chciał żyć gdybym była "roślinka>>
gdy została zgwałcona naprawdę a nie ze dala du... a potem mówi ze ja zgwałcili..

NK->Edyta Zamojska-Kraków

Odpowiedz do tematu