dużo rozmawialiśmy o aborcji na etyce w szkole, z bardzo dobrze rozumującym i prowadzącym tą lekcję człowiekiem..
Mówił nam o metodach aborcji itd.. pokazywał zdjęcia..
masakra ogólnie...
są metody, które po prostu przyśpieszają momentalnie poród, 'wysysanie' płodu, albo jeśli już zaczynają się drobne kostki robić, chrząstki itd to jakimiś urządzeniami miażdżenie ich i wyciąganie na zewnątrz... jest też sposób polegający na wstrzyknięciu jakiejś 'trucizny' bezpośrednio w brzuch matki.. Koleś mówił nam, że na filmie widać była jak dziecko broni się przed tą trucizną... ONO CHCIAŁO ŻYĆ... a ludzie im życie odebrali... czemu? bo TAK!...
bulwers
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 400 dni temu Posty: 3317 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-09-08, 18:46
nam w szkole ksiadz na religii puscil film "Niemy krzyk" podobno kiedys byl na TVP2 ogladala ktoras z Was?
tam jest wlasnie pokazana aborcja... cos strasznego
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 343 dni temu Posty: 248 Skąd: krakow
Profil: Imię: Paulina
Wzrost: 170
Włosy: brazowe
Stan: mam mezusia
Wysłany: 2007-09-08, 19:05
Anija napisał/a:
nam w szkole ksiadz na religii puscil film "Niemy krzyk" podobno kiedys byl na TVP2 ogladala ktoras z Was?
tam jest wlasnie pokazana aborcja... cos strasznego
ja ogladalam tez na religii... to bylo straszne, to nie byly zdjecia tylko film... bylo widac jak dziecko ucieka... nawet nie chce tego pamietac...
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 400 dni temu Posty: 3317 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-09-08, 19:07
no wlasnie... straszny
ja tez drugi raz juz nie obejrze tego filmu
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Informacje: Dołączyła 348 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-10, 16:29
Zgadzam się z Cerratą. Bo niby w którym momencie następuje taka magiczna chwila i bum, już jest człowiek zamiast zlepka komórek?
Każda żywa istota jest zlepkiem komórek.
Wysłany: 2007-09-10, 21:56
macie racje dziewczyny... szkoda ze wiecej osob tego nie rozumie... plod to nie jest jajko przez 3 miesiace... nie wykluwa sie w 4 z rekami i nogami...
[ Dodano: 2007-09-10, 22:01 ]
dla przypomnienia i dla tych co nie przejrzeli calego topiku, na drugiej stronie jest zdjecie usg mojego dziecka w 9 tygodniu ciazy, ktore ma juz rece i nogi... one nie wytworzyly sie w ciagu jednego dnia...
[ Dodano: 2007-09-11, 00:13 ]
a tu jeszcze jedno zdjecko... (z ksiazki)
dzidzius w 6 tygodniu... jest bardzo malutki to fakt bo ma tylko 1,5 cm dlugosci ale widac juz kregoslup paczki z ktorych powstana raczki i nozki, jest glowa... takze serce... rozwijaja sie zoladek jelito trzustka i uklad moczowy... jak widac jest to bardzo skaplikowany proces... chce tylko dodac ze przez pierwsze 4 tygodnie nie zdajemy sobie sprawy ze jestesmy w ciazy (ja bylam w 7 tygodniu jak sie dowiedzialam) a gdy juz wiemy to nasz zlepek komorek tak wlasnie wyglada...
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 328 dni temu Posty: 172 Skąd: Sanok
Profil: Imię: Kasia
Wzrost: 167
Włosy: jasne
Wysłany: 2007-09-11, 01:00
aborcji stanowczo nie... ale różne sytuacje życiowe zmuszaja do różnych rzeczy.. Nie wiem czy ogladalyscie Rozmowy w toku o aborcji.. Dalo mi to duzo do myslenia..i ona jednak czasem jest uzasadniona..
_________________ ..gdy jest bardzo smutno, to kocha sie zachody słońca..
Wysłany: 2007-09-11, 10:24
oczywiscie ze czasem jest uzasadniona, nie wiem czy czytalas caly topik ale kazda z nas powiedziala ze sa sytuacje w ktorych mozna zastosowac aborcje... gwalt, choroba lub zagrozenie zycia matki i zdrowia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum