Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 586 dni temu Posty: 244
Profil: Imię: Marta
Wzrost: Za malo :)
Włosy: Brunetka :P
Stan: zakochana :*
Wysłany: 2006-12-02, 11:00 20 minut do wyjścia
Wystarczy 20 minut, byś w pracy wyglądała oszałamiająco i profesjonalnie.
20 minut
Orzeźwiający prysznic.
Pobudzi Twoje ciało do życia lepiej niż rozleniwiająca i zajmująca masę czasu kąpiel w wannie. Aby zaoszczędzić minuty na wcieranie balsamu, użyj do mycia kosmetyku typu 2 w 1, np. relaksującego olejku pod prysznic (adidas, 250 ml: 9,90 zł). Cudownie się pieni, przyjemnie pachnie, fajnie wygładza skórę. Świetne efekty dają również apteczne oliwki do kąpieli (np. Lipikar La Roche-Posay, 200 ml: 47 zł), które możesz stosować zamiast mydła. Po wyjściu spod prysznica lekko oklep skórę ręcznikiem (nie trzyj jej!), a będzie jedwabiście gładka bez stosowania balsamu. Ta metoda sprawdza się nawet przy bardzo suchej skórze.
15 minut
Umyj włosy... na sucho!
Użyj do tego specjalnego szamponu w spreju. Wystarczy, że spryskasz nim włosy, a potem po prostu wyszczotkujesz jego sproszkowaną konsystencję. Jak to działa? Kaolin i pochodne krzemu pochłaniają nadmiar sebum oraz oczyszczają włosy. Sprawdziłyśmy: fryzura staje się puszysta. Jeśli nie masz czasu na szczotkowanie, zwiąż włosy w kucyk albo załóż na głowę szeroką opaskę. Ten manewr zajmuje kilka sekund i odwraca uwagę od „wczorajszych” włosów.
- Suchy szampon w spreju Naturia (Rene Furterer, 150 ml: 72 zł).
10 minut
Dodaj twarzy blasku.
Najszybciej zrobi to serum rozświetlające (nakładane pod krem), a jeszcze lepiej krem, który ma takie właściwości. Kosmetyki energizujące wpływają na mikrokrążenie w skórze, dzięki czemu natychmiast poprawia się jej kolor. Cienie pod oczami zlikwiduje lekki, najlepiej chłodzący żel np. z kofeiną.
- Krem energizujący (Matis, 50 ml: 128 zł).
8 minut
Ekspresowy makijaż.
Wystarczy lekki podkład i cienie do powiek w kremie (nie wymagają precyzji, rozetrzyj je palcem). Rzęsy pomaluj szybko wysychającym tuszem. Na koniec wskocz w ulubioną marynarkę, bawełniany T-shirt z dodatkiem lycry i dżinsy (nie gniotą się). Biżuterię i perfumy schowaj do torebki. Użyjesz ich w czasie drogi do pracy!
Godzina zero!
Wrzuć na luz, wiele rzeczy możesz zrobić po czasie. Biegnąc po schodach: spryskaj się perfumami. W autobusie: kolczyki, błyszczyk i puder. Nie potrzebujesz lusterka.
- Woda perfumowana Remix (Emporio Armani, 30 ml: 180 zł).
No swietne metody tylko nieco drogie ale czasami sama to przerabiam, jak zaspie, albo oczywiscie mam 4 godziny do wyjscia, ale zaczynam sie szykowac 20 minut przed najczesciej zdarza mi sie ubierac wszystko juz w windzie albo w drodze na uczelnie
Umyj włosy... na sucho!
Użyj do tego specjalnego szamponu w spreju. Wystarczy, że spryskasz nim włosy, a potem po prostu wyszczotkujesz jego sproszkowaną konsystencję. Jak to działa? Kaolin i pochodne krzemu pochłaniają nadmiar sebum oraz oczyszczają włosy. Sprawdziłyśmy: fryzura staje się puszysta. Jeśli nie masz czasu na szczotkowanie, zwiąż włosy w kucyk albo załóż na głowę szeroką opaskę. Ten manewr zajmuje kilka sekund i odwraca uwagę od „wczorajszych” włosów.
Jakos sie nie przekonalam - jak dla mnie nie ma specyfiku, ktory zlikwiduje tluste wlosy, jak tylko szampon. Poza tym maskowanie brudnych wlosow, to chyba nienajlepsza metoda A do tego jak mi sie nie uda tej sproszkowanej konsystencji wyczesac to co ? bede wygladala jakbym miala lupiez dla odmiany ?
Xantia napisał/a:
cienie do powiek w kremie
nie znosze, zbieraja sie w zgieciach powiek szybciej niz normalne. Poza tym niezaleznie od konsystencji akurat tego kosmetyku, wazne jest, by byly dobrej jakosci.
Ja wstaje o 7 a kwadrans pozniej jestem gotowa. Biore prysznic z blyskawicznym umyciem wlosow, zakladam recznik na glowe i nakladam balsam na cale cialo i krem na twarz, kiedy kosmetyki sie wchlaniaja przeczesuje wlosy i susze, potem albo robie lekki makijaz albo nic juz nie robie , ubieram sie i finito-i tak co rano. NIestety podobnie jak Kociak, im wiecej mam czasu , tym bardziej potem nie moge sie pozbierac, odkladajac wszystko na ostatnia chwile.
_________________ "Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .
ja rano to z rzadka biorę prysznic, bo bym się nigdy w życiu nie wyrobiła, nie mówiąc już o myciu głowy.
no kurcze ja to zawsze mam czas na wszystko, staram sie zawsze mieć wszystko zaplanowane, wstaję wcześnie i zawsze wyrabiam się (no ale nie wyobrażam sobie tego, żeby rano nie wziąć prysznicu )
_________________ Tylko ja i lustro, reszta jest złudzeniem
Twarz ta sama co dzień inne otoczenie
Cel jest jeden nigdy go nie zmienię
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 398 dni temu Posty: 4057 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2007-06-22, 22:37
No faktycznie metoda bardzo droga, ja wciąż się dziwie jak to jest że jak kupuję byle jaką gazete taka dla nas normalnych dziewczyn to zawsze kosmetyki są od 70 zł wzwyż. Rzadko kiedy piszą o ziaji, przeważnie to jakieś Chanel albo coś.
Madziu81 ja rano nawet o prysznicu nie myślę- ja wolę wykąpać się wieczorem a rano dłużej pospać. Mi starczy 30 minu na wszystko
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Profil:
Wysłany: 2007-06-23, 09:54
vermilla masz prawo nie rozumieć. Ja wieczorem się kąpie bo nie wejdę do pościeli nie wykąpana. Biorę prysznic rano i wieczorem ale nie rano jak mam gdzieś na 7 00 albo 8 00. Jeżeli jest weekend albo ma na późniejsza godzinę to kąpie się rano. I mogę Ciebie zapewnić, że ode mnie nie śmierdzi i dbam o swoją higienę
Profil:
Wysłany: 2007-06-24, 15:08
A gdzie jest powiedziane, że należy ?? Ja mogę też powiedzieć, że nalezy myć głowę codziennie- a każda z nas myję według własnego uznania. Jeśli jakaś osoba kąpie się raz dziennie to nie śmię nazwać jej brudasem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum