- Gratuluję wyrwania ponad 15 baniek od Unii Europejskiej!! Tej zgniłej, libertyńskiej i zamąconej na masońskich układach. Hura, hura, hura! - takimi słowami zaczął swój list otwarty do o. Tadeusza Rydzyka Jerzy Owsiak.
"Tym bardziej gratuluję, że wyrwał Ojciec kasę na coś, co prawie nie istnieje! Ojca uczelnia znajduje się na 65 miejscu, wśród 70 prywatnych polskich uczelni. Mało tego, składam też gratulacje z powodu tej prywatności uczelni! Ma ojciec wejścia!! To tak, jakby wyrwać dzisiaj dofinansowanie od Unii na zakup drukarek do kwitów za jazdę autostradami!!!" - napisał dalej prezes Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej
W liście Owsiak ujawnił, że jego fundacji odmówiono przyznania funduszu w kwocie 1,4 mln euro na budowę i wyposażenie Centrum Symulacji Medycznej, które byłoby trzecim takim ośrodkiem w Europie.
- Chcieliśmy, aby w bardzo nowocześnie wyposażonym ośrodku personel medyczny mógł uczyć się na ultranowoczesnych manekinach zasad niesienia pomocy w sytuacjach nagłych zdarzeń. Sprzęt taki produkowany jest głównie w Norwegii i Ci sami Norwedzy, z którymi współpracujemy w sprawach nauki pierwszej pomocy, nas na to namówili. To dzięki takiej współpracy tylko w roku szkolnym 2006/2007 nauczyliśmy 320 tysięcy polskich dzieci podstaw pierwszej pomocy, a w 200 placówkach takich jak muzea, biblioteki uniwersyteckie, czy komendy policji, znalazły się nasze defibrylatory do ratowania życia. Czyli, jak Ojciec pewnie zauważył, pieniądze chcieliśmy zainwestować w prawdziwą naukę na bazie naszych wieloletnich doświadczeń - opisuje Owsiak.
Szef Fundacji WOŚP dodał, że wniosek został pozytywnie zaopiniowany przez ambasadę Królestwa Norwegii oraz z aplauzem przyjęty przez specjalistów - ratowników medycznych w Polsce. Ale zgody na przyznanie funduszu nie przyznała strona polska. Uzasadniono ją zastosowaniem złego przelicznika euro - powinno być nie 3,9 a 3,9362.
"Drugi argument odmowy to już totalny zaskok - projekt podobno jest rekreacyjny, a nie medyczny. Umiemy czytać i wiemy, że chodziło o medyczny, tym bardziej, że obszar priorytetowy, którego dotyczy to "opieka zdrowotna i opieka nad dzieckiem". No, ale napisać można wszystko." - pisze dalej Owsiak.
"Drogi Ojcze, czasy dla Ojca łaskawe!! Republika PZPR-owska nie miała aż takich łaskawości dla swoich, jak ma to miejsce dzisiaj. Więc jak ma się ta bańka czterysta tys. euro rozrzedzić, to informuję o nich. My oczywiście odwołanie, dla formalności, napiszemy, ale biorąc pod uwagę, iż rekreacja też może się w przyszłości stać Ojca specjalnością, polecam złożenie odpowiedniego wniosku. W myśl hasła: zasady zobowiązują - dają, trzeba brać!" - kończy autor listu.
Grrrrr.... Chyba się popłaczę Ja po prostu nie mogę już czytać takich rzeczy bo mnie cholera bierze... Niech oni go w końcu.... nie wiem, zamkną, uśmiercą... Wszystko mi jedno, bo to co przez Niego dzieje się w Polsce to przechodzi ludzkie pojęcie...
Ostatnio też oglądałam, jak "szanowny" o.Rydzyk na Jasnej Górze zaczął coś gadać o polityce i o PIS Jakbym tam była, to bym go pomidorem rzuciła
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 584 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-08-30, 10:31
To juz przesada! z jakiej racji on dostał tyle kasy na prywatną szkole!?i za co ? za to że niszczy polskę? czy za to że ma armie mocherowych beretów? jak dla mnie to powinni go zamknąć lub odstrzelić bo taki czlowiek nie ma prawa nosić miano Księdza
ta kasa jest potrzebna innym instytucjom chociażby tym zajmujacymi się dziecmi nieuleczalnie bądź ciężko chorymi a nie na jakąś #$^%$ szkołę
Informacje: Dołączyła 403 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-08-30, 12:08
ja to bym go normlnie pod mur i i moze jestem antyreligijna ateistka ale tego czlowieka to nie trawie normalnie pod kazdym wzgledem, i tego jego radia co ma ryja na cała polske ....
[ Dodano: 2007-08-30, 12:08 ]
jak sie czyta cos takiego to normalnie rece opadaja
Ja jestem osoba wierzącą ale tego całego Rydzyka i radio Maryja które robi wodę z mózgu starszym ludziom też bym czsami widze ile to ludzie im wpłacaja to aż lepiej by dali na głodne dzieci
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 356 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-08-30, 12:38
Ehhhh, szkoda gadać i jak tu wierzyć w księży i kościół ?? Czemu nikt nic nie zrobi z tym ojcem dyrektorem ?? Dlaczego wszyscy udają, że nie widzą co sie tam dzieje, przeciez to juz sekta jest a nie ,,zrzeszenie katolików". Bozeee i jakie to przykre jest, że tyle starszych ludzi mu wierzy, przeciez on
calineczka napisał/a:
robi wodę z mózgu starszym ludziom
Ale najgorsze jest to, ze ,,gwardii o. dyrektora" nie mozna nazwac ludzmi wierzcymi...spojrzcie chociazby na to.....http://pl.youtube.com/watch?v=7Pmx8sHOPA0
...ludzie bez uprzedzeń, kochający bliźniego, ehhh .....
Ci ludzie faktycznie zachowują się jakby byli z sekty
dziwi mnie tylko, że władze kościelne nic z tym nie robią, przecież on to jest chyba największa porażka wśród księży... Mogę się założyć, że gdyby mu się teraz wykorkowało -to Kaczory wprowadziły by żałobę narodową na 2 tygodnie a moherowe berety napadałyby na każdego, kto by się ubrał w kolor inny niż czarny
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 356 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-08-30, 16:57
TRoche zejde z tematu, ale to pasuje tutaj...
,,Henryk Jankowski pojechał na wakacje na grzeszną Teneryfę, gdzie alkohol leje się strumieniami, a na plażach króluje topless - donosi "Super Express".".....
szczegóły:
http://www.pardon.pl/arty...wa_na_teneryfie
Mogę się założyć, że gdyby mu się teraz wykorkowało -to Kaczory wprowadziły by żałobę narodową na 2 tygodnie a moherowe berety napadałyby na każdego, kto by się ubrał w kolor inny niż czarny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum