Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
+ i - zycia w samotnosci
Autor Wiadomość
Xantia 
wariatka

Informacje:
Dołączyła 725 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Wzrost: Za malo :)
Włosy: Brunetka :P
Stan: zakochana :*
Wysłany: 2007-05-18, 22:08   + i - zycia w samotnosci

no wlasnie czy czasami nie zstanawiacie sie czy nie jestescie juz za dlugo w zwiazku ?
ze macie ochote odpoczac od partnera
jakie wg was sa wady i zalety zycia w samotnosci ? czego by wam brakowalo ?
a czego wam brakuje zyjac w zwiazku ?

REKLAMA

madzia 

Informacje:
Dołączyła 559 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-05-19, 06:05   

Czasem odpoczac by sie chcialo ;-) Ale to tylko chwilowe mysli i szybko mijaja na szczescie...

W naszym zwiazku niczego mi nie brakuje :mrgreen: i nieh tak zostanie ;-)

Nie rozmawiaj z głupcem, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 725 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-05-19, 09:57   

Xantia napisał/a:
czy czasami nie zstanawiacie sie czy nie jestescie juz za dlugo w zwiazku ?
hehe, nam akurat za niedługo strzelają 3 latka, więc temat taki na czasie :) Ale nie, nie zastanawiam się nad tym. Może dlatego, że patrzę na ten związek przyszłościowo, w związku z czym te 3 lata to dopiero początek ;D Owszem, czasami sobie powspominam, jak to było fajnie móc sobie poflirtować z każdym facetem, z którym miałam ochotę poflirtować. Takie stare, dobre czasy wolności :D Ale jednak ważniejsze jest dla mnie to, że mam stałego faceta. Gdybym była sama, brakowało by mi na pewno czułości, poczucia bezpieczeństwa... takiego poczucia, że ktoś mnie kocha ;)
Samotność tez może być fajna, ale nie na dłuższą metę. Wtedy można się wyszaleć, robić co się chce, ma się więcej czasu dla siebie i dla znajomych... Ale ileż można szaleć??

niki 

Informacje:
Dołączyła 672 dni temu

Profil:
Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-05-19, 10:55   

nie, chyba już bym nie chciala być sama. w tej chwili nie mam zadnych ograniczen ze strony faceta, wiec nie wpadlabym w szal zostajac singlem, ze nagle moge robic co chce. wiadomo, ze w tej chwili nie moge sobie pozwolic na flirty, ale w zasadzie tego juz nie chce, bo mnie to nie kreci. po co, skoro nadal moge flirtowac z moim Misiem. czasu tez mam mnostwo dla siebie jak potrzebuje na ploty z dziewczynami. dodam ze to jest mile, ze jak jestem gdzies i wracam bardzo pozno, to w domku jest ktos kto na mnie czeka i sie martwi o mnie.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 719 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin

Wysłany: 2007-05-19, 21:35   

Xantia napisał/a:
no wlasnie czy czasami nie zstanawiacie sie czy nie jestescie juz za dlugo w zwiazku ?

aboslutnie nie!! nie mam ani minutki, w której czułabym, że chcę odpoczynku od Marcina. pewnie dlatego, że teraz tak mało się widujemy... :-(

Xantia napisał/a:

ja miałam już taki czas, że długo byłam sama, zdarzały się wtedy b. przeelotne znajmości, wyjścia z nowo poznanymi facetami na kawę czy soczek. i było do bani :( po pewnym czasie stałam się sfrustrowana, smutna, zmęczona tymi ciągłymi spotkaniami z nowymi ludźmi i tym, że z żadnym nie mogę się dogadać na tyle, aby próbować to przekształcić w związek. tak więc życie w samotności to jeden wielki niewypał. i nigdy w życiu nie chciałabym do tego wrócić.

Xantia napisał/a:

absolutnie niczego :) nasz związek opiera się na partnerstwie, jest w nim czas i miejsce na spotkania tylko w męskim lub damskim gronie, na ploteczki z rodzinką. w dalszym ciągu chadzamy sami ze sobą na randki :) spotykamy się z przyjaciółmi i robimy mnóstwo fajnych i ciekawych rezczy, których nie mogłabym robić będąc sama. do flirtowania jakoś nie tęsknię...miałam już ten czas, randkowania, mrugania oczkami itd. i już mi starczy. teraz zdecydowanie bardziej ważne jest dla mnie poczucie bezpieczeństwa, czułość, namiętność, wzajemne zrozumienie. cudowne jest to, że jest ktoś, kto zawsze na mnie czeka i pragnie spędzać ze mną każdą minutkę dnia :) i że ja też tego pragnę :) i że jest to ktoś, z kim spełniają się po kolei wszystkie moje marzenia :) :):)

rokisss 
rokissssssss...

Informacje:
Dołączyła 509 dni temu

Profil:
Imię: Roksana
Wzrost: dosyć wysokaaaa
Włosy: aktualnie czerwona miedź;P
Stan: pannica,ale niesamotna;)
Partner: Matys
Wysłany: 2007-07-15, 22:21   

mi chyba brakowałoby wolności...

[ Dodano: 2007-07-15, 23:22 ]
ale tak poza tym to raczej same + widzę, chociaż dla mnie wolność i niezależność sa najważniejsze...

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 511 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niziutki :))
Stan: narzeczona :)
Partner: Krzysztof
Wysłany: 2007-07-16, 06:49   

Też nie czuję aby mój ukochany mnie ograniczał ;-) nie mam potrzeby bycia samej bo byłam bardzo długo wcześniej :cry:

Nie przebywamy ze sobą 24h na dobę bo każde pracuje ma też znajomych itd

Oby tak było jak najdłużej ;-)

Tatiana 

Informacje:
Dołączyła 520 dni temu

Profil:
Imię: czekolada
Wzrost: 166
Włosy: brunetka
Stan: panna
Wysłany: 2007-07-20, 10:45   

ja czasem tesknie do samotnych wieczorow;)minusy samotnosc ma bo jadnak brak nam kogos bliskiego , ale plusy rowniez s np ;mozna siew spotkac z przyjaciolmi a tak to moje spotkanie wyglada tak ze np ostatnio spotkalam sie z znajomymi to moj chlopak przypadkowo na mnie trafil 5 razy;)bo akurat musial jechac do tego sklepu co byl obok lokalu w ktorym siedzialam albo akurat jezdzil w tym miejscu co bylam i oczywiscie za kazdym razem zachodzil do mnie;)plusem tez jest to ze czasem fajnie jest walnac sie w fotelu z pudelkiem lodow i obejrzec jakiegos romantika , fajnie tez je4st czasem poprostu pobyc samemu ;)

mamusia22 

Informacje:
Dołączyła 512 dni temu

Profil:
Imię: Aga
Wzrost: 165
Włosy: braz
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-07-20, 10:57   

mi brakuje zabawy-dyskotek i wieczorow w barze z kolezankami, gdybym yla sama brakowalo by mi kogos bliskiegi-ciepla i bezpieczenstwa

NudnaBaba 

Informacje:
Dołączyła 515 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-07-20, 12:08   

mamusia22 napisał/a:
mi brakuje zabawy-dyskotek i wieczorow w barze z kolezankami, gdybym yla sama brakowalo by mi kogos bliskiegi-ciepla i bezpieczenstwa

no właśnie <bezradny> A jam samotna jest.......

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 725 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-07-20, 15:04   

Tatiana napisał/a:
plusem tez jest to ze czasem fajnie jest walnac sie w fotelu z pudelkiem lodow i obejrzec jakiegos romantika
no ale to możesz równie dobrze zrobić będąc z facetem - wyganiasz go na piwo z kolegami ( a jaki będzie Ci za to wdzięczny <love> ) a sama oglądasz romantika :D
Ja jednak, mimo wielu prób, znajduję więcej minusów życia w samotności niż plusów, przynajmniej w moim wieku...
Bo fakt bez faceta, jest więcej czasu na przyjaciółki np, ale z kolei zazwyczaj przyjaciółki i kumpele w moim wieku mają już facetów i ciężko się z nimi umówić na jakiś konkretny termin <bezradny>

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 719 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin

Wysłany: 2007-07-20, 22:01   

a w moim wieku, to już w ogóle samotnie źle się żyje - wszystkie znajome albo mężatki, albo prawie mężatki, żyją już domkiem, zakupami, sprzątaniem, remontami itd. itp. jakbym, była sama, to chyba zanudziłabym się już na amen :!:

cerrata 

Informacje:
Dołączyła 511 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-07-22, 20:08   Re: + i - zycia w samotnosci

Xantia napisał/a:

?? :shock:
oburzona jestem ;)
nie myślałam tak nigdy i nie wyobrażam sobie tego że mogłabym tak pomyśleć

cropca 

Informacje:
Dołączyła 234 dni temu

Profil:
Wzrost: Taaka duuża oo o, o taka :)
Włosy: ciemny brąz
Wysłany: 2008-04-05, 22:11   

moze ja sie wypowiem.. otoz z malowniczego singla w mgnieniu oka stalam sie szalenie samotnym czlowiekiem.
moze najpierw wypowiem sie na temat, tzn. plusy i minusy zycia w pojedynke.
+
wiecej czasu dla siebie
brak zazdrosci, klotni
brak ograniczen
-
samotnosc, ktora predzej czy pozniej daje o sobie znac

jak to mowia, samotnosc nie ma nic wspolnego z brakiem towarzystwa..

a teraz znudzonych uprzedzam, ze musze sie wyzalic. cholernie mi zle i nic, naprawde nic nie jest w stanie mi zapelnic pustki w sercu. mam znajomych, kilkoro przyjaciol, ale brakuje drugiego serduszka, ktore mogloby w moim sercu zamieszkac. taka cholerna pustka, nicosc :/ ale z drugiej strony nie szukam na sile. to sie chodzi o "bycie z kims", bo to nie bylby problem.. ale takie zjednoczenie dusz. mam 18 lat, mozecie pomyslec ze gadam jak glupia, ale naprawde nie mialabym nic przeciwko, abym spotkala teraz czlowieka mojego zycia. wcale nie szukam wrazen, wcale sie nie chce "wyszalec". chcialabym tylko kochac i kochana byc.. :( tak mi tego brakuje :( . teraz tylko cwaniactwo, szpan i kasa sie licza. Boze, jak ja nie pasuje do tych czasow :/ . czasami jak sie naslucham moich rowiesnikow to nie wiem czy oni wszyscy sa nienormalni czy ja jestem z kosmosu :-/ chyba jestem ostatnia frajerka wierzaca w milosc.. ale ja nawet nie umiem myslec, wierzyc, czuc inaczej...
:cry:

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 537 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-06, 07:52   

Cytat:

Jesteśmy trzy lata więc myślę, że nie jest tak długo. Nieraz po kłótni albo proszeniu się o coś dwa dni mam ochotę pieprznąć drzwiami i nie wracać. Na szczęście tylko myślę. Ogólnie mi się podoba.

Xantia napisał/a:

Samotność ma swoje wady i zalety ale z wiekiem jednak ma więcej wad. Nie wyobrażam sobie życia w pojedynkę, co z tego że sobie poflirtuje z jakimś facetem na baletach jak później wraca do pustego domu :-? Świrowanie z facetami było fajne jak się miało 18 lata, teraz już takie rzeczy ni kręcą. Ważna jest stabilizacja, bezpieczeństwo i to, że możesz zawsze na kogoś liczyć.
Mi się zawsze robi na serduszku miło jak po jakimś wyjściu ze znajomymi albo koleżankami wracam do domu i czeka na mnie K.
Plusami pewnie jest to, że robi się co chce i z kim chce.

Cytat:

Jeszcze niczego.

[ Dodano: 2008-04-06, 08:53 ]
cropca czekaj cierpliwie na jakiegoś porządnego faceta i pamiętaj nie łap się byle czego.

Odpowiedz do tematu