Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 81 dni temu Posty: 35 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Włosy: szatynka(raz na jakiś czas czarnula)
Stan: posiadam obrączkę
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-19, 21:04
A ja bym chciała spróbować zycia w samotności. Zawsze byłam z kimś, zawsze ktos był obok. Teraz w moim związku jest źle, bardzo źle. Szczerze mówiąc mam dosyć tej zależności od drugiej osoby.
Zdaje sobie sprawe , że ciężko by było, ale pewnie byłabym spokojnieza i mniej zestresowana, a przede wszystkim nikt by nie mógł bojkotowac mich decyzji...
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 146 dni temu Posty: 2038 Skąd: gdzieś z południa ;)
Profil: Stan: all alone ;)
Wysłany: 2008-10-19, 21:13
samotność nigdy ...
jestem sama ale nie samotna... plusów w byciu samotną nie widze zadnych
a jeżeli chodzi o bycie samą ... chyba przeważają ... przede wszyskim niezależność. traktuję ją jak największy skarb... poza tym nikt mi nie zrzedzi jak ide na impreze, nikt nie jest bezpodstawnie zazdrosny właściwie o nic - a tak dla zasady. moge sie spotykać z kim chce i kiefy chce. podejmuje sama decyzje. nie musze sie oglądaćna drugą osobę. jestem samodzielna i samowystarczalna. zmienie sposób patrzenia, kiedy poznam faceta, który zaakceptuje moje podejście do życia ... wtedy on bedzie najwiekszym plusem byica w związku.
Samotna od trzech lat, ale jakoś nie cierpię z tego powodu:D
Mogę flirtować z kim chcę, chodzić do kina, na imprezy czy na kawę ze znajomymi bez konieczności meldowania się "swojemu" chłopakowi.
Życie w związku ma swoje plusy, można się przytulić, pobyc z kimś blisko, ale od tego mam przyjaciół:) Oczywiście nie chodzi tu o sferę sexu, ale bez tego jakoś żyję hehe
Ja sobie nie wyobrażam bycie samej, choć oczywiście czasami nie mamy wyboru i jedyne co nam pozostaje to zacząć wszystko od nowa.
Ja nie mam przyjaciół, nikogo tu nie znam, szukam dopiero pracy i w takiej sytuacji byłoby mi ciężko zostać samej, nie móc sie odezwać calymi dniami bo do kogo?!
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 81 dni temu Posty: 35 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Włosy: szatynka(raz na jakiś czas czarnula)
Stan: posiadam obrączkę
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-21, 20:19
Myślę, że są osoby , które nie mogą znieśc bycia samej/samotnej. Generalnie sama a samotna to dwa różne pojęcia.
Ja z natury raczej jestem samotnicą. Niby zawsze chciałam miec duże grono przyjaciół, ale czasem wolę siedziec sama w domu niz chodzic po koleżankach. Mam z zreszta jedna i widujemy sie bardzo rzadko. Poza tym będąc na imprezach np lub innych zgromadzeniach jakos tak bywa , że w pewnym momencie zawieszam sie i obserwuję ludzi wokół nie mówiąc nic, zatapiam sie we włąsnym świecie.
No a przede wszystkim nie znam innego życia niż to które mam. Czyli z męzem i dzieckiem . Prosto z domu rodzinnego weszłam w małżeństwo i macierzyństwo..
Myślę, że bycie samotną, samą uczy nas i hartuje. Człowiek uczy się dostrzegać pewne wartości kiedy musi długo o nie zabiegać, choc z drugiej strony przyzwyczajenie się do niezależności jaka wiąże się z samotnym zyciem może być problem w związku .
ja ostatnio zaczynam dostrzegać same minusy...czyję się niedopieszczona
_________________ Gdy na mnie patrzysz to wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...! ;p
Zielonooka, to jest duży plus,i mam teraz dużo czasu zeby zatroszczyć sie o siebie,ale jednak brakuje mi tych pieszczotek
_________________ Gdy na mnie patrzysz to wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...! ;p
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 109 dni temu Posty: 282 Skąd: The Ketchup city
Profil: Imię: Kasia
Wzrost: 167 cm
Włosy: Brąz w porywach do rudego;)
Stan: narzeczona;-)
Partner: Krzyś
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-22, 22:46
Długo byłam sama i wciąż pamiętam jak to jest, nie byłam wtedy szczęśliwa. Odnosiłam różne sukcesy, spotykało mnie wiele dobrego, ale ciągle czułam że brakuje mi czegoś ważnego. Gdy w końcu pojawił się mój książę poczułam że oddycham. Nie tęsknię za samotnością, mimo ze czasem między nami nie wszystko się układa.
_________________ If you believe that dreams can come true, be prepared for the occasional nightmare.
Nie tęsknię za samotnością, mimo ze czasem między nami nie wszystko się układa.
z facetem źle ale beż faceta wcale nie lepiej najbardziej brakuje mi tego,że mam chęć się do kogos przytulić...
Plusem bycia sama jest to, ze nie musze zastanawiac sie jaki ma humor, dzien moj facet, myslec o tym kiedy sie spotkamy, przejmowac sie ile sie odzywa, co i jak pisze/mowi, dziele czas tak jak ja chce i robie co chce nie bojac sie, co on na to.
Minusem jest uczucie niekochana , co wiaze sie z brakiem czułosci : calowanie, przytulanie. Ciazył mi brak słow : kocham, tesknie, mysle o Tobie itp
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 130 dni temu Posty: 1064 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-12-16, 19:33
"+" robisz to co chcesz i nie zwracasz na konsekwencje(oczywiście z rozwagą),
"-" brak czułoście, pieszczot, miłych słowek, miłych spedzonych chwil itd.,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum